Annons

Rekord på Skellefteå Airport

Annons

Skellefteå AirportGrafik: Skellefteå Airport

RESA Skellefteå Airport har under de senaste åren kraftigt ökat antalet passagerare. När nu 2015 års passagerarstatistik presenteras redovisar flygplatsen 319 806 passagerare. Detta är 27 801 fler än under 2013 och hela 115 000 fler än flygplatsen hade under sista året i statlig ägo.

Under 2014 har flygutbudet från Skellefteå bestått av direktlinjer till Stockholm, Barcelona och London och charterlinjer till Mallorca, Zadar, Kreta, Rhodos, Antalya, Dubrovnik samt Ullared. Den stora ökningen i utbud i samband med den regionala tillväxten bedöms vara orsaker till den stora framgången, enligt ett pressmeddelande från Skellefteå Airport.

– Vi har jobbat hårt för att få in nya destinationer. Vi vet att ett rikt reseutbud och bra tillgänglighet är viktigt i en regions utveckling. Människor måste på ett enkelt sätt kunna ta sig till eller från en region. Att vi på fem år fått 115 000 nya resenärer är fantastiskt roligt och glädjande, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg i pressmeddelandet.

Under 2014 har totalt 319 806 passagerare rest till eller från Skellefteå, detta är en ökning med 27 801 eller +10 procent. Antalet inrikes resenärer till Stockholm har under året ökat med 8 076 resenärer eller +3 procent samtidigt som antalet utrikesresenärer ökat med 19 725 resenärer vilket motsvarar en ökning med +63 procent. Totalt flög 268 721 resenärer till eller från Arlanda och 51 085 till eller från någon av destinationerna i utlandet under 2014.

– Vi är mycket glada över den stora ökningen både på inrikesresandet och på utrikesresandet. Skellefteå Airport är den enda flygplatsen norr om Arlanda som har direkta flyglinjer till Stockholm, London och Barcelona. Dessutom har vi ett stort utbud av charterlinjer vilket totalt gör oss till en attraktiv flygplats mitt i Norrland för in eller utresande, säger Robert Lindberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons