Annons

Bildextra: Kajakpaddling i Skellefteälven

Annons

AKTIVITET Kajakpaddling – ett perfekt sätt att komma nära naturen. ”Med kajak blir öar, stränder och klippor lättillgängliga”, säger Bella Öström.

I samma sekund som vi glider ut på det näst intill spegelblanka vattnet förstår jag exakt varför många fastnar för kajakpaddling. Stillheten, tystnaden och närheten till naturen är slående.

– Det är fridfullt och avkopplande, konstaterar Ida Lindström när hon glider förbi på höger sida om den kajak jag sitter i.

På den andra sidan paddlar Samuel Lindkvist som ser en aning spänd ut.

– Syns det? säger han och skrattar.

Det är första gången han provar kajakpaddling och de första paddeltagen var inte de stabilaste som skådats.

– Men det är ändå inte så farligt som jag trott. Det var lite vingligt från början men nu börjar jag få ordning på det här. Jag är ingen stjärna än, men det går bra, säger han.

Själv sitter jag stabilt i kajaken – men det är inte min förtjänst. Framför mig sitter Bella Öström i den dubbelsitsiga kajak som hon valt åt oss.

– Det är det enda sättet för att jag ska känna mig trygg med att du tar med dig kamerautrustning på havet, säger Bella som till vardags spelar kanotpolo – en lagsport där två lag i kanoter tävlar om att placera en boll i en basketkorg-
liknande ställning som står i vattnet på respektive lags sida.

– Men att åka ut på en längre tur och bara njuta är också skönt. Tyvärr blir det alltför sällan, säger hon.

Läs hela reportaget i Megafonentidningen nedan (sid 20-21):

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons