Annons

De kommer till Skellefteå igen

Annons

Till häst genom VästerbottenPressbild: Elin Berge/MOMENT/INSTITUTE

NÖJE Efter höstens slutsålda föreställningar med ”Till häst genom Västerbotten” kommer nu en ny chans att se Olof Wretling och Sven Björklund från humorgruppen Klungan i Skellefteå.

Till häst genom Västerbotten är Sven och Olofs resa på jakt efter länets muntliga berättartradition. Ur resan föddes både en bok och en omåttligt populär föreställning.

– Vi upptäckte massor av nya spännande saker i arbetet med boken och föreställningen. Bland annat att Åsele var först med att ha en dödsklinik och att inaveln i Västerbotten länge ansågs vara extra arbetsför, säger Olof Wretling och Sven Björklund.

Höstens föreställningar i Skellefteå blev slutsålda men lördag den 20 februari 2016 står de åter på Nordanåteaterns scen.

Sven och Olof utgör ena halvan av humorgruppen Klungan som satt upp ett tiotal kritikerrosade föreställningar i Umeå och runt om i landet på turné med Riksteatern och Södra teatern.

– Vi som är trogna fans har kunnat följa dem i Mammas nya kille (P3) och Ingen bor i skogen (SVT). Olof medverkar i årets julkalender ”Tusen år till julafton” och i barnprogrammet Pappas pengar spelar han huvudrollen som den bortskämde sonen Bröli, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons