Annons

Nya bostäder på Anderstorp

Annons

Bilderna visar Nordhallas vision för husen som de vill bygga på Anderstorp. Illustrationer: EnterArkitektur

BOSTAD Skebo säljer fastigheter och byggbar mark för 95 miljoner kronor till Nordhalla Fastigheter. ”Det finns ett driv och en kraft i Skellefteå som vi gärna vill stärka genom att bygga nya lägenheter”, säger Pontus Rode, vice vd på Nordhalla.

Nordhalla Fastigheter köper Skebos 188 lägenheter på Skiftesgatan samt lokaler på Anderstorpsleden 2 och byggbar mark vid Elevhemsgatan. Där planerar de att bygga 150 till 200 nya lägenheter.

– Skellefteå utvecklas positivt och vi trivs väldigt bra här. Nu ska vi göra allt för att komma igång med nyproduktionen av lägenheter och samtidigt färdigställa Skebos pågående renovering av fastigheterna på Skiftesgatan. Vi är måna om att hyresgästerna på Anderstorp ska fortsätta att trivas i sina hem, säger Pontus Rode, vice vd på Nordhalla Fastigheter.

Det nya området som ska byggas vid Elevhemsgatan kommer att gå under namnet Skellefteå Parkstad.

– De kommer att vara blandat mellan hyres- och bostadsrätter, och vi vill bygga både högre och lägre hus för att så många som möjligt ska kunna få ta del av älvsutsikt och kvällssol, säger Rode.

Affären är godkänd av kommunstyrelsen efter enighet från samtliga partier. Nu ska den bara godkännas av kommunfullmäktige den 15 mars.

– Att Nordhalla vill växa genom att bygga nya lägenheter är betydelsefullt för Skellefteå. Det öppnar nya möjligheter att attrahera ytterligare investeringskapital till Skellefteå. Det blir fler som drar staden framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Lorents Burman (S).

För Skebo innebär försäljningen att de möjliggör för nya satsningar.

– Vi rustar bland annat för att komma in på Strömsör-tomten plus andra projekt som är på gång, säger Jerker Eriksson, vd på Skebo.

Planarbetet kommer nu att påbörjas omgående och inflyttning planeras till 2018-2019.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons