Annons
Emmeli Lindkvist är uppvuxen i Skellefteå. Foto: TV4

Emmeli om livet i USA: “Jag vet att det finns många fördomar”

NÖJE Den tidigare Skelleftebon Emmeli Lindkvist är en av deltagarna i TV4:s realityshow Playmakers. “Jag bestämde mig direkt för att jag ville visa en ärlig sida och vara mig själv till 100 procent”, säger hon.

Annons

Serien Playmakers som sänds på TV4 Play följer sex tjejer som lever tillsammans med NHL-proffs. En av dem är Emmeli Lindkvist, 24 år från Skellefteå, som är sambo med Rickard Rakell.

– Min första tanke var att inte ställa upp då jag var rädd att de skulle vinkla serien till att handla om “hockeyfruar”, och det är ett ord som jag avskyr. Jag förstår inte varför någon ska få en titel beroende på vad personens partner jobbar med, säger Emmeli som efter att ha pratat med produktionsbolaget tackade ja.

– Producenten förklarade att tanken var att göra ett program där de följer starka tjejer med en härlig personlighet där den gemensamma nämnaren är att de bor med hockeyspelare. Det skulle bli mer som behind the scenes om våra liv och om hur vår vardag ser ut.

Seriens första avsnitt släpptes den 15 maj.

– Mina närmsta vänner tycker att det är hur kul som helst och de vanligaste reaktionerna är att jag och Rickard ser så lyckliga och söta ut tillsammans. Vad andra tycker vet jag inte och om det är något negativt så har jag valt att inte läsa det. Jag vet att det finns många fördomar, men jag har lärt mig att inte fokusera på det utan mer tänka på att jag och de runt om mig ska må bra. Vad andra tycker spelar inte så stor roll.

BYGGER HUS
I serien får tittarna följa delar av Emmelis liv som hon filmat själv med en handkamera.

– Jag bestämde mig direkt för att jag ville visa en ärlig sida och vara mig själv till 100 procent. Jag har alltid haft lätt till skratt och även kunnat skratta åt mig själv, jag hoppas att det syns i serien, säger hon.

Bland annat visar Emmeli och Rickard upp det hus som de håller på att bygga i Orange County, 40 minuter utanför Los Angeles.

– Just den månaden som vi filmade var det mycket som hände med husbygget vilket gör att det får mycket plats i programmet. Det är en riktigt dröm att få designa ett hus tillsammans med Rickard.

Hur är det att leva med en hockeyspelare?

– Det finns många bra dagar, men han reser även väldigt mycket och varje gång jag vet att Rickard ska åka bort i två veckor så kickar rädslan av ensamhet igång. Det är ingenting jag är van vid hemma i Sverige där jag alltid har haft vänner eller familj runt om mig. I övrigt har jag en vanlig vardag som alla andra med studier och andra hobbies. Många tror att vi ligger på stranden hela dagarna för att vi bor här, men så är det inte.

Emmeli pluggar juridik och matte på distans.

– I början hade jag svårt med att se min mening i det här livet och därför har jag valt att kämpa med det som driver mina dagar framåt, som studier och hårt jobb för att ta en examen. Målet är att en dag ha en utbildning och starta upp mina egna drömmar på allvar.

Blir det fler säsonger av Playmakers?

– Det vet jag inte än, men om jag får frågan kan jag absolut tänka mig att vara med igen. Det öppnar många dörrar och är inte någon större uppoffring. Framtiden får utvisa hur det blir.

Artikeln publicerades ursprungligen
i Megafonen nr 6-7 2017:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons