Annons

Nyårsrevy blir till julshow

Annons

Jul i Svarttjärn heter vinterns föreställning. Foto: Pressbild

NÖJE Gänget bakom revyn som utspelar sig i Svarttjärn tar paus från sin nyårsföreställning 2018 – men satsar istället på en julrevy. ”Det blir kul med något nytt”, säger Mats Bohman.

För två år sedan gjorde delar av gänget bakom den klassiska Lövångersrevyn comeback och bjöd i början av 2016 och 2017 på många skratt på Nordanåteatern i Skellefteå.

2018 blir det däremot ingen nyårsrevy.

Bengt Öhman ska vara bortrest i december och början av januari – och utan honom blir det ingen revy, säger Mats Bohman.

Det är inte för att biljettförsäljningen gick trögt senast?

– Nej, de här två åren har varit jättelyckade. Det har varit helt fantastiskt och det märks att det fortfarande finns sug efter revy.

De som vill se mer av karaktärer som Henry, Gunder och Slip-Sten behöver dock inte misströsta. Istället för nyårsrevyn intar revygänget Verandan scen som underhållning vid deras julbord.

– När det blev klart att Bengt skulle vara borta och vi inte skulle göra någon nyårsrevy i vinter så väljer vi istället att lägga mer krut på vår julshow, säger Mats.

Mats Bohman, Thomas Löfgren och Bengt Öhman.

Gästerna kommer som nämnt att känna igen sig från tidigare revyer med välkända karaktärer och en hel del fokus på Svarttjärn – men det kommer även att bli nya inslag.

– Eftersom showen utspelar sig som middagsunderhållning kommer den att delas upp i tre delar där vi bland annat har en stand up-del i mitten, säger Mats som ser fram emot det nya upplägget.

– Vi har gjort många middagsshower och gig på företagsevent – men det här blir något annorlunda. Det här blir större och bättre.

 

Som grundstomme finns som vanligt Mats Bohman, Bengt Öhman och Thomas Löfgren med. Men även bandet Diamonds & Pearls, bestående av Åsa Granlund Jonsson, Katarina Granlund, Linda Grenholm och Madde Kovacs, deltar.

– Det ska bli kul att jobba med ett liveband igen, det var länge sen vi gjorde det, säger Mats.

Betyder det här att sista Svarttjärns-nyårsrevyn har spelats?

– Nej, vi har bokat Nordanåteatern för 2019 och tanken är att vi ska köra igen då.

Premiär för Jul i Svarttjärn är den 24 november.

Läs också: Så växte Lövångersrevyn fram 

Läs också: ”Succé gjorde att vi fick blodad tand”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons