Annons

Så ser nya klätterväggen ut

Annons

HÄLSA På måndag börjar den nya klätterväggen i Skellefteå användas.

Den gamla klätterväggen i Kombihallen vid Skellefteå Kraft Arena började rivas i mitten av november – och nu är den nya som byggts upp på samma ställe snart klar.

– Det känns jätteroligt. Det var alldeles för lite kapacitet på den förra, säger Dan Bramsäter, verksamhetsansvarig på KFUM Skellefteå.

Den nya väggen är på sin högsta punkt 1,3 meter högre än den gamla och har totalt 262 kvadratmeter klätteryta, att jämföra med 84 kvadratmeter på den gamla.

– På den gamla väggen hade vi plats för fyra rep, och på den nya är det femton, säger Dan som ser stora möjligheter för KFUM:s klätterverksamhet.

– Tidigare blev väggen full direkt vi hade klättergrupper igång, men numera kommer vi att kunna ha andra grupper och event samtidigt som klättergrupperna.

Väggen, som har byggts av Skellefteåföretaget Fugu Sport, kommer att användas för första gången på måndag kväll då en föräldrautbildning inför vårens klättringsgrupp ska hållas.

– Det känns kul att vi snart är igång och nu kan erbjuda mycket större möjlighet att få plats på väggen för våra medlemmar, säger Dan.

Se även: Så såg gamla väggen ut

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons