Annons

Himmelsk fudge du inte kan vara utan!

Annons

Den här fudgen gör vi på jobbet också och den är helt magiskt god, dessutom hur enkel som helst att göra!

~
Mörk fudge med pistagenötter

Mörk fudge med pistagenötter, ca 60 st

350 g mörk choklad (jag tar 56% det blir lagom mörk för många)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
30 g smör
150 g pistagenötter
en nypa salt

Hacka chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull på svag värme.
Rör om då och då tills allt är en slät massa.

Under tiden skalar du nötterna och krossar eller hackar dem grovt.
Blanda sedan ner dem i chokladsmeten, men behåll lite att garnera med sen om du vill att det ska bli extra fint.
Häll upp i en form 20×30 cm klädd med bakplåtspapper.
Släta till ytan och lägg på resterande pistagenötter innan du ställer formen svalt för att stelna.
Skär sedan i små fyrkantiga bitar.
Förvara gärna svalt, men det är inget måste.
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons