Annons

Julskinkan kan bli hett byte

Annons

För oss som gillar den ekologiska vill säga.

Läs här.

Här uppe i Skellefteå har vi så tur att vi har en skinka som är märkt ”Kågegrisen” och en som är märkt ”Burträskgrisen”. Närproducerat och ditribuerat genom Nyhléns Hugossons. Jag vet inte hur många vi åt förra året, men stor skillnad är det mellan kött och kött.

Julskinka

Sen får man inte glömma produkterna från Alviksgrisen som säljs genom Coop Norrbotten. Om de finns här i Västerbotten vet jag faktiskt inte. Vi köper Alviks när vi är i Arvidsjaur hos mina svärisar och hälsar på. Det är ett gott, fint griskött och grisarna föds, växer upp och slaktas på Alviksgården i byn Alvik, strax utanför Luleå.

Julskinka

Tänk om det kunde vara så lätt som det var förr i tiden (faktiskt inte allt för länge sedan).
Vill du ha griskött, då går du till grisbonden och köper en gris eller en halv. Vill du ha ett lamm, gå till bonden direkt och så vidare.
Men en sak som jag tror skulle gå bra här i Skellefteå är en köttbod.
Alltså tänk att få gå till sin egen Butchers shop och få välja bland alla bra och närproducerade köttbitar. Vilket himmelrike! Jag blir stammis direkt om du öppnar en 🙂

Butchers shop Capri

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons