Megafonen.nu / BÄR & SVAMP

Raw Fruitrolls

2012-08-28 | Av: Suss Henriksson

Fruitrolls, fruktremmar eller fruktläder.
Ja, fruktläder låter ju inte speciellt gott kanske så jag säger nog hellre fruit rolls eller remmar.

Barnen älskar dom.
Jag gör en test här hemma och låter dem äta minst en rem var per dag för att se om de håller sig friskare eller om det inte har nån inverkan.
Om du tänker dig hur koncentrerad frukten/bären blir när de torkar i ugnen så borde det ha inverkan positivt på immunförsvaret.
Och som vi vet så kan man ju energiboosta kroppen och proppa oss fulla med vitaminer så är vi är mer motståndskraftiga mot bakterier och virus.

Och det här säger jag bara inte för att säga det. Jag menar det verkligen.
De här remmarna är som godis.
Barn och vuxna älskar dom verkligen! Perfekt om du bestämt dig för att inte äta godis!
Det enda meckiga är väl just torkningen. Att hålla koll så de inte torkar för länge.
Jag gör dem ändå för det är SÅ värt det.
Passa på att göra fler plåtar samtidigt och byt plats på dem lite då och då i ugnen!

Receptet fanns i tidningen och ni får det här också.
Våra remmar är snart slut och näsorna snörvlar här hemma så jag ska göra mer idag.
Jag kommer göra apelsin/kanel och jordgubb/nektarin och kanske mango/hallon eller nån annan sort.

När du gör de här remmarna och vill använda kryddor så tänk på att allt blir väldigt koncentrerat i smakerna.

Raw Fruit Rolls, ca 20 remmar

__________________________________________________________________________
tid: 5 min + 5-8 timmar i ugn
Frukt är inte godis. Men det här är ändå det närmaste du kan komma.

Frukt eller bär, färska eller frusna
ev. lite honung eller agavesirap

exempelvis:
500g blåbär
1 lime, skalet
1 msk honung/agave

eller
500g hallon
½-1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk honung/agave

eller
400g jordgubbar
3 nektariner

1. Ta den frukten/bären du gillar och kör till en fruktpuré med mixerstav.
2. Lägg plastfolie (inte bakplåtspapper för då fastnar det gruvligt mycket!) på en ugnsplåt och häll purén på. Bred ut till ett jämnt lager, 2-3 mm tjockt.
3. Sätt in i ugnen med luckan lite på glänt (sätt en kniv eller nåt mellan) så fukten kan få komma ut.
4. Torka i ugnen på 40-45 grader 5-8 timmar tills fruktlädret är torrt men fortfarande mjukt. Det ska inte klibba eller kladda alls.
Torktiden beror på vilka bär/frukter du använder och hur mycket vätska de innehåller. Byt gärna plats på dem lite då och då i ugnen om du inte har varmluftsugn.
6. Skär eller klipp i remmar och förvara ihoprullade i burk med tätslutande lock.
7. Råkar du torka det för länge så smular du det och använder som strössel på frukosten, lunchsalladen eller mellanmålet!

~

Suss Henriksson |
Megafonens mat-skribent som varit med från starten 2010. Levererar fantastiska recept i Megafonentidningen och här på webben.
Annons

2019-01-14

Dags för Skellefteås näringslivsdagar Bizbuz: ”Inspirerande och kreativa föreläsare”

2019-01-11

Händer i helgen 11-12/1: ”Hundutställning, nattklubb och trubadurer”

2019-01-08

Ny musik från Skellefteå: Tjalle & Anders med flera släpper ny singel

2019-01-05

Hyllad artist gör ett stopp i Skellefteå: ”Nu har han toppat väldigt många listor”

2019-01-04

Skråmträsk Kvarn först i Norrland som KRAV-certifierad på högsta nivå

2019-01-03

Händer i helgen 4-6/1: ”Tävling i snowracer, Sunnanåcupen och trettondagsfirande”

Vi rekommenderar

Tre konserter på en och samma kväll: ”Fantastisk k...

Första artisten klar: ”En av de största rock...

Brygg Club & Café byggs om – och byter namn: ...

Annonsera på Megafonen
Megafonen Skellefteå
Mer från Megafonen:

Deras hus brann ner till grunden: ”Går inte ...

Bildspel: Renoverar sitt hus – för att det ska se ...

Så ser ”Klimpen” ut idag – och därför ...

Camilla: Hårt arbete lönar sig

Senaste vimmelgallerierna

12/1 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

12/1 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

5/1 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

26/12 – Annandagen 2018 på Klubb V

26/12 – Annandagen 2018 på Brygg CC

25/12 – Juldagen 2018 på Klubb V i Skellefteå

25/12 – Juldagen 2018 på Brygg CC i Skellefteå

22/12 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

Sponsrade inlägg

2018-12-12 | Sponsrat inlägg

Bildspel: Inspirerad från New York & Stockholm – så ser Ica Maxis nya fruktavdelning ut

2018-12-02 | Sponsrat inlägg

Det här kan du studera på Medlefors – platser till vårens kurser finns fortfarande kvar

Mer från Megafonen

2014-05-03

”Skriker att jag behöver hjälp”

2013-10-23

Så byggde de sitt drömhus

2016-06-23

Bildextra: Här har Stina tid att koppla av

2014-06-18

Från Karibien till ö i Skellefteå

2018-11-20

De vill skapa den största välgörenhets-konserten i Norrland: ”Är en dröm som jag burit med mig”

2018-10-24

De byggde om ett bönhus till bostad – så här ser det ut invändigt

Annons

Yamaha

Powered by
Sherpas Skellefteå
Bio i Skellefteå
ANNONS

ANNONS

Vill du också annonsera? Läs mer här!