Megafonen.nu / BÄR & SVAMP

Raw Fruitrolls

2012-08-28 | Av: Suss Henriksson

Fruitrolls, fruktremmar eller fruktläder.
Ja, fruktläder låter ju inte speciellt gott kanske så jag säger nog hellre fruit rolls eller remmar.

Barnen älskar dom.
Jag gör en test här hemma och låter dem äta minst en rem var per dag för att se om de håller sig friskare eller om det inte har nån inverkan.
Om du tänker dig hur koncentrerad frukten/bären blir när de torkar i ugnen så borde det ha inverkan positivt på immunförsvaret.
Och som vi vet så kan man ju energiboosta kroppen och proppa oss fulla med vitaminer så är vi är mer motståndskraftiga mot bakterier och virus.

Och det här säger jag bara inte för att säga det. Jag menar det verkligen.
De här remmarna är som godis.
Barn och vuxna älskar dom verkligen! Perfekt om du bestämt dig för att inte äta godis!
Det enda meckiga är väl just torkningen. Att hålla koll så de inte torkar för länge.
Jag gör dem ändå för det är SÅ värt det.
Passa på att göra fler plåtar samtidigt och byt plats på dem lite då och då i ugnen!

Receptet fanns i tidningen och ni får det här också.
Våra remmar är snart slut och näsorna snörvlar här hemma så jag ska göra mer idag.
Jag kommer göra apelsin/kanel och jordgubb/nektarin och kanske mango/hallon eller nån annan sort.

När du gör de här remmarna och vill använda kryddor så tänk på att allt blir väldigt koncentrerat i smakerna.

Raw Fruit Rolls, ca 20 remmar

__________________________________________________________________________
tid: 5 min + 5-8 timmar i ugn
Frukt är inte godis. Men det här är ändå det närmaste du kan komma.

Frukt eller bär, färska eller frusna
ev. lite honung eller agavesirap

exempelvis:
500g blåbär
1 lime, skalet
1 msk honung/agave

eller
500g hallon
½-1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk honung/agave

eller
400g jordgubbar
3 nektariner

1. Ta den frukten/bären du gillar och kör till en fruktpuré med mixerstav.
2. Lägg plastfolie (inte bakplåtspapper för då fastnar det gruvligt mycket!) på en ugnsplåt och häll purén på. Bred ut till ett jämnt lager, 2-3 mm tjockt.
3. Sätt in i ugnen med luckan lite på glänt (sätt en kniv eller nåt mellan) så fukten kan få komma ut.
4. Torka i ugnen på 40-45 grader 5-8 timmar tills fruktlädret är torrt men fortfarande mjukt. Det ska inte klibba eller kladda alls.
Torktiden beror på vilka bär/frukter du använder och hur mycket vätska de innehåller. Byt gärna plats på dem lite då och då i ugnen om du inte har varmluftsugn.
6. Skär eller klipp i remmar och förvara ihoprullade i burk med tätslutande lock.
7. Råkar du torka det för länge så smular du det och använder som strössel på frukosten, lunchsalladen eller mellanmålet!

~

Suss Henriksson |
Megafonens mat-skribent som varit med från starten 2010. Levererar fantastiska recept i Megafonentidningen och här på webben.
Annons


2019-12-06

Första artisten till Stadsfesten 2020 klar: ”En av landets absolut största internationella artister”

2019-12-05

Händer i helgen 6-8/12: ”Countryfest, julkonserter och den årliga julmarknaden”

2019-12-04

Stark gemenskap i Skellefteås skatelokal: ”Vi ser ett ökat intresse”

2019-12-03

Lista: Här är alla som nominerats till Alvargalan i Skellefteå 2020

2019-12-02

Lars Winnerbäck till Skellefteå med sin sommarturné – spelar på Nordanåområdet i juli

2019-12-01

Mattias Lindqvist with Trinity fyller 20 år – firar med jubileumskonsert: ”Större kör än någonsin”

Sponsrade inlägg

Sponsrat inlägg

Tegsnäshus vill satsa i Skellefteå: ”Hänger ...

Sponsrat inlägg

Lyckad satsning lockar ny publik till biblioteken ...

JULBORD I SKELLEFTEÅ
Annonsera på Megafonen
Vi rekommenderar

Ny aktör öppnar i Frasses tidigare lokal: ”S...

Så köpte Frida och Tobias en bostad i Spanien: ...

Senaste vimmelgallerierna

7/12 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

7/12 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

23/11 – Vimmelbilder från Rustique i Skellefteå

23/11 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

21/11 – Vimmelbilder från premiären av HasseåTages Julafton

16/11 – Vimmelbilder från Grannen i Skellefteå

16/11 – Vimmelbilder från Handelsfesten 2019

9/11 – Vimmelbilder från Bishops Arms i Skellefteå

Sponsrade inlägg

2019-12-01 | Sponsrat inlägg

Tegsnäshus vill satsa i Skellefteå: ”Hänger ihop med den spännande utvecklingen som sker i stan”

2019-11-27 | Sponsrat inlägg

Lyckad satsning lockar ny publik till biblioteken – fortsätter med flera kända namn: ”Försöker hålla en röd tråd”

Mer från Megafonen

2019-03-02

De vann ett aktiebolag av kommunen: ”Trodde inte att vi skulle ha någon chans”

2014-05-03

Lisa Marklund: ”Skriker att jag behöver hjälp”

2014-06-18

Handlar om att pricka rätt

2018-10-31

Deras hus brann ner till grunden: ”Går inte att föreställa sig hur jobbigt det är”

2015-08-26

Bildextra: Kajakpaddling i Skellefteälven

2013-12-01

”Det gäller att vara sig själv”

2013-09-26

”Bara ett napp från succé”

2017-06-21

Emmeli om livet i USA: “Jag vet att det finns många fördomar”

Annons

Yamaha

Powered by
Sherpas Skellefteå
Bio i Skellefteå
ANNONSERA I MEGAFONEN

ANNONS


Vill du också annonsera? Läs mer här!