Annons

Maränggodis

Annons

Idag fortsätter jag med julstöket och ska både göra pepparkakshus med barnen ikväll, handla det sista och göra Maränggodis.
Alltså denna efterrätt som vi gjorde på Medlefors på förra årets julbord, och som de gissningsvis gör varje år, är grym!
Strunta i Ris a`la Malta (det är faktiskt inte det godaste du kan äta…riktigt dåligt är det tycker jag men smaken är ju som bekant delad) och gör en efterrätt som folk gillar. Alla barn, och vuxna med barnasinnet kvar, kommer att digga dig efteråt.
Recept!

~

Maränggodis

botten:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 dl hackad sötmandel

fyllning:
4 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl strösocker
2 st dubbeldaim

Sätt ugnen på 125 grader.
Klä en bakform med löstagbar kant ca 22 i diameter med bakplåtspapper.
Vispa äggvitor och strösocker hårt.
Vänd försiktigt ner mandeln.
Grädda på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden till fyllningen.
Vispa sedan äggulor och socker vitt och pösigt, i en annan skål.
Vänd ner grädden med hackad daim i äggsmeten.
Täck med plastfolie och ställ i frysen minst 4 timmar.
Servera gärna med färsk frukt eller bär.
Supersmarrigt!
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons