Annons

Självförsvar kan rädda ditt liv

Annons

AKTIVITET Tyvärr händer överfall och våldtäkter i vårt samhälle. På Krav Maga Skellefteå får kvinnor lära sig självförsvar i realistiska övningar. Så här gick det till när Megafonen lät åtta tjejer prova på kursen.

Mitt på golvet står Pernilla Båtsta och blundar. Hon vet att någonting kommer att hända – men inte vad och när.

Plötsligt hoppar två män på henne och då gäller det att agera snabbt. Pernilla siktar in sig på ögon och skrev och efter bara några minuter har hon tagit sig lös och sprungit iväg.

– När du inte vet vad som ska hända handlar du på instinkt och det känns mer verklighetstroget, säger hon samtidigt som hon sätter sig ner med de övriga deltagarna för att utvärdera vad som just hände tillsammans med instruktören Johan Brännström.

Vi är på självförsvarskurs för kvinnor som Krav Maga Center i Skellefteå arrangerar. Tanken är att förbereda kvinnorna för en av de värsta saker som kan hända: Överfall och våldtäktsförsök.

– Jag hade sett filmklipp härifrån men visste inte så mycket mer än att vi skulle lära oss ingripa och göra motstånd. Jag hade inställningen att ha kul och det har jag verkligen haft. Vi har lärt oss otroligt mycket, säger Pernilla när slutövningen är genomförd.

 Läs hela reportaget i tidningen nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons