Annons

Vardagslivet med fisk!

Annons


Fiskpinnar

MAT. Färsk fisk är marginellt dyrare än fryst. Det är kul att fler och fler upptäcker att kilopriset på det frysta torskblocket och fiskdiskens färska torskfileér inte skiljer sig mycket alls.
Det som verkligen skiljer är smaken och man kan knappast nästan ens jämföra fryst och färsk fisk på det viset!
Sen att du förlorar mindre vikt med en färsk fisk jämfört med en fryst är ju också en grej att ta i beaktning.

Det behöver inte vara komplicerat att laga fisk.
Under mina recept här på Megafonen finns en hel del fiskrecept.
Använd sökfunktionen uppe i högra hörnet!
En klassiker och favorit är fiskpinnar. Nu menar jag inte de där små rektangulära sakerna man köper färdiga, utan de du gör själv.
Det kanske ser jobbigt, kladdigt och svårt ut men det är långt ifrån något av det.
Har du aldrig gjort dina egna fiskpinnar är det verkligen dags nu!

När du panerar behöver du lite tallrikar för att dela upp de olika ingredienserna.
Mjöl blandat med lite salt och peppar i en tallrik. Jag föredrar rågmjöl men vilket du vill går bra.
Uppvispade ägg i nästa.
Ströbröd i tredje.
Sedan torsken delad i mindre bitar.
Panera.
Doppa fisken i mjölet, sen i ägget, sen i ströbrödet, och då har du gjort en dubbelpanering och gjort egna fiskpinnar!

DubbelpaneringOstekta fiskpinnar

Ett tillbehör vi oftast har till är potatismos. Hemstampat så klart.
Remouladsås gillar många och även jag.
Är man less på samma vanliga så prova göra en äggsallad!
Min äggsallad är väldigt god på en smörgås, till skinka eller istället för dressing till en sallad.

~

Fiskpinnar för 4
—————————————————————————–

600g torskfilé (eller blåkweite, sej, kolja eller annan vit fisk)
salt
peppar
ca 2 dl mjöl (gärna rågmjöl)
2 ägg
ca 2 dl ströbröd (gör du lätt eget av torrbröd eller knäcke. Mortla)
smör

1. Skär fisken i lite mindre bitar.
2. Lägg mjöl, lite salt och peppar i en tallrik, uppvispat ägg i en och ströbröd i den tredje.
3. Doppa fisken i mjölet, sen i ägget, sen i ströbrödet. Gör så med alla fiskbitar.
4. Värm en panna och bryn lite smör i den. Lägg i fiskpinnar, några åt gången. Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.
5. Njut!

~

Äggsallad för 4
—————————————————————————-

4 ägg
1 vårlök, finstrimlad
1/2 burk lätt crème fraîche
1 msk majonnäs
lite chiliflakes (kan uteslutas)
svartpeppar från kvarn
salt

1. Koka äggen nästan hårda, kyl, skala och hacka smått.
2. Strimla och skölj vårlöken och blanda den och resterande ingredienser.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera till fiskpinnar, sallad, på smörgås eller till vad du vill!

~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons