Annons

Alla vinnare från Alvargalan

Annons

Alvargalan_170120-42

FÖRETAG Nu är vinnarna från årets näringslivsgala utsedda.

Ikväll arrangerades Alvargalan på Folkparken i Skellefteå där företag och företagare prisades. Här är alla vinnare:

 

Årets nykomling:

Stadskällaren

En skön miljö med restaurang, bar och saluhall under ett och samma tak för tankarna till trendiga Berlin. Men denna mötesplats för alla som älskar god mat och bra råvaror ligger i Skellefteå där Pär, Mie och Markus visar på ett fantastiskt driv och entreprenörskap, på mod och viljan att utvecklas.

(Nominerade var även Gold Town Games och Gate 88)

 

Årets hållbara företag:

Elecosoft Consultec AB

Genom att möjliggöra långsiktigt bra miljöval i byggprocessen sätter Elecosoft Skellefteå på kartan. Företaget har intensifierat arbetet med att utveckla ett kraftfullt verktyg för beräkningar av byggnaders klimatpåverkan och gör på så sätt världen en aning bättre!

(Nominerade var även Norlund Bygg och Skellefteå Kraft)

 

Årets exportföretag: 

Latitude 64

 

Årets startup:

Removit Skadeservice

Igor Steisel och Markku Abrahamsson fann varann på en tidigare arbetsplats. Båda bar på en dröm om ett saneringsföretag, vilket de förverkligade tillsammans i januari 2016. Det var ett lyckosamt beslut för duon som redan från starten hade gott om uppdrag.

(Nominerade var även Skellefteå Adventurepark och H&H Skellefteå)

 

Årets varumärke:

Biocool

Genom ett strategiskt varumärkesarbete har BioCool gått från att vara en lokal angelägenhet till ett internationellt erkänt varumärke. En sådan resa är bara möjlig om det finns en bra produkt i botten. Just denna har förmågan att skapa rent dricksvatten där det som bäst behövs, något som lett till ett samarbete med FN.

(Nominerade var även Uppskattat.se och Latitude 64 – Golf Discs)

 

Årets småföretag:

Lundbergs Smedja

Hur vinner du kunders förtroende i mer än 100 år? Är det aggressiva reklamkampanjer? Är det ett flådigt kontor mitt i stan? Nej, det handlar om ett gediget kunnande, en lyhördhet i att förstå dina kunders behov och en genuin vilja att lösa deras problem. Det gällde då och det gäller i dag. Fråga bara Lundbergs Smedja!

(Nominerade var även SEAB Leksaksaffären i Skellefteå)

 

Årets handelsföretag:

HairStyle

Med mod och nytänkande har HairStyle satsat på en skönhetssalong som har öppet veckans alla dagar. En efterlängtad flytt innebar en ansiktslyftning och ett ökat utbud som vi höjer våra nyfixade ögonbryn över. Genom målmedvetna satsningar på service, behandlingar och produkter lyckas de på ett förträffligt sätt att möta den moderna människans behov.

(Nominerade var även Burträsk saluhall och Godisvågen)

 

Årets tillväxtraket:

Scandinavian Terrain Vehicles

Ett i Skellefteå verksamt företag som genom aktiv affärsutveckling konverterat en tynande försvarsindustri till ett företag som utvecklar och säljer banddrivna terängfordon till miljö- och energibranschen på en global marknad. Såväl på Grönland som Sydpolen utforskas med STV- vagnar. Omsättningen har mer än tredubblats på tre år. En riktigt tillväxtraket.

(Nominerade var även Lappvattnets Snickeri och MIO Skellefteå)

 

Årets tjänsteföretag

FSG Sverige

Miljöteknikföretag inom fukt och sanering med mycket goda resultat på omsättningsutveckling, soliditet och med mycket stark likviditet. De har dessutom fördubblat antalet anställda under de senaste två åren.

(Nominerade var även For Events AB och Gunnar & Gunnar Bygg)

 

Årets Unga Entreprenör

Kevin Forss Nordlund, Noted Media

Redan efter gymnasiet vågade Kevin satsa på en karriär som egenföretagare och hans sajt Uppskattat.se har sedan dess växt ordentligt. Nu är det fler än en miljon individuella besökare som klickar sig in på sidan varje dag. Nyligen tilldelades Kevin utmärkelsen Årets Nyföretagare i Sverige 2016. Mycket imponerande, och resan har väl bara börjat?

(Nominerad var även Magnus Lindkvist, Megafonen, och Fannie Svärd, Hairstyle)

 

Årets Profil

Maria Forssell, BioCool

 

Årets Företag

Collage Arkitekter

Ett nygammalt företag som etablerat sig med flera unga kreativa medarbetare. I arbetet med att skapa Skellefteås nya mötesplats för startups, The Great Northern, har de lyckats bevara den unika 50-talsmiljön och samtidigt med bravur låtit den smälta samman med den nya digitala världen.

(Nominerade var även Datapolarna och Norrsten)

 

Här hittar du vimmelbilder från kvällen »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons