Annons

Ida Lindström ska cykla 600 mil i sommar: ”Lite nervös över vissa uppförsbackar”

HÄLSA Snart ger sig Ida Lindström, ursprungligen från Ersmark, ut på sitt hittills största äventyr.

Annons

Förra sommaren genomförde 22-åriga Ida Lindström ett triathlon i Norrland som totalt var 170 mil långt innehållande kajakpaddling, cykling och vandring som ett projektarbete i den äventyrsledarutbildning hon studerade.

I år ska hon ge sig ut på vägarna igen och i slutet av maj ger hon sig ut på en 600 mil lång cykeltur genom Sverige, Norge och Danmark.

– Att vara ute en längre period och att färdas långt blir lite beroendeframkallande efter ett tag. Det är verkligen en frihetskänsla utöver det vanliga. Jag jobbar numera inomhus på sjukhus och jag längtar ut i naturen varje dag. Sedan älskar jag utmaningar och att alltid ha något att se fram emot. Därför kände jag att det var dags för ett nytt äventyr redan i sommar, säger Ida till Megafonen.

Totalt beräknas resan ta omkring 70 dagar att genomföra.

– Men jag hoppas faktiskt att det kommer ta lite längre tid då det innebär att jag kommer ta det lite lugnt och njuta lite extra emellanåt också. Det är så viktigt med vila och att stanna upp lite och uppskatta det man har runt omkring sig.

Under resan kommer hon även att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen ”Min stora Dag” som uppfyller sjuka barns önskedrömmar.

– Jag brinner för välgörenhet och älskar känslan av att göra livet lite bättre för någon annan. Barn är de som berör mig allra mest, därav anledningen att jag det här året valde att stötta Min Stora Dag. Mitt mål är att samla in 100 kronor/mil jag cyklar, vilket i slutändan kommer bli förhoppningsvis en insamling på (minst) 60 000 kronor till organisationen.

Så här ser färdvägen ut. Foto: Google Maps

Resan startar i Kilpisjärvi den 27 maj och målgången är i Nordkap någon gång i mitten av augusti.

– Jag ser mest fram emot att träffa många nya spännande människor, vara ute varje dag, aktivera kroppen, upptäcka nya spännande platser och känslan av att faktiskt göra något bra för andra under tiden. Det jag ser minst fram emot är kylan jag kommer mötas av nu i början, dagarna med motvind och sedan är jag lite nervös över vissa uppförsbackar i bergen som jag ska cykla över i Norge. Men det ska bli en spännande utmaning!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons