Annons

Bildspel: På häst i Norrlands vildmark

Annons

Johan Larsson, Magdalena Fernlund och Matilda Isaksson följde med till Camp Caribo där Ulf Hörnqvist tog med dem ut i skogen på var sin häst.

AKTIVITET I Skellefteå kommun finns en rad aktiviteter att prova på under sommaren – varav turridning är en. Megafonen tog sig till Camp Caribo för att testa. “Det var inte alls så läskigt som jag trodde att det skulle vara”, säger Magdalena Fernlund.

När den sandiga vägen tar slut möts vi av en syn som mer ser ut som en tavla än en plats som bara ligger 30 minuters bilfärd från centrum. Ett hus som för tankarna till en ranch i USA, träkåtor, porlande bäckar och en hage med frigående hästar ger ett näst intill overkligt idylliskt intryck.

– Det känns nästan exotiskt och ingenting jag förväntade mig att hitta här ute, säger Matilda Isaksson när vi kliver ur bilen.

Vi befinner oss på en plats som ligger någonstans mellan Drängsmark och Kusmark – bokstavligt talat mitt i skogen – där Ulf och Marie Hörnqvist driver Camp Caribo. När vi går ner mot området möts vi av Ulf som just ställt kaffepannan över den öppna elden.

– Här finns det möjlighet att varva ner. Det är en av de saker som jag gillar mest, berättar Ulf.

Läs hela reportaget – och få tips på ytterligare åtta aktiviteter – i tidningen nedan:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons