Annons

Klart: Studentbalen i Skellefteå flyttas från Folkparken

Annons

Bild från förra årets studentbal i Skellefteå. Foto: Arkivbild

NÖJE Den 25 maj arrangeras studentbalen på Verandan i Skellefteå.

De två senaste åren har balen i Skellefteå arrangerats på Folkparken, men i år flyttas den tillbaka till Stadshotellet och Verandan där den även arrangerades 2015.

– När vi skickade ut en enkät så var det flest som röstade på Verandan. Vi tycker att det ska bli kul att ha balen där då det är en bra lokal med plats för liveband, dans och god mat, säger Josefine Åström, vice ordförande i Skellefteå Elevkår.

I samband med detta hoppas de även kunna ordna en typ av folkfest i Stadsparken.

– Istället för att bara gå på röda mattan så vill vi ordna ett område där man kan träffa familj och vänner, och där även nyfikna kan komma och kika.

Balen arrangeras fredag den 25 maj.

– Det blir två veckor innan studenten. Vi valde detta datum för att det inte ska krocka med Brännbollsyran i Umeå dit många ungdomar åker, säger Josefine.

Nytt blir även att Verandans nattklubb, Klubb V, kommer att öppna upp på övervåningen under balkvällen – även för de som inte varit på balen.

– Då kan man gå från balen upp dit för att fortsätta festen och möta upp andra som av olika anledningar inte varit med på balen.

Även den officiella studentfesten kommer att arrangeras på Verandan den 8 juni-

– Och fram till dess kommer en rad studentfester med teman som Great Gatsby, After Ski, Skoldisco, Neonparty/UV samt toga arrangeras. Det kommer bli en hit!

Se även: Bilder från balen 2017

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons