Annons

Bygger ny discgolfbana på Medlefors – gratis att använda: “Vill möjliggöra för fler att upptäcka sporten”

AKTIVITET Tillsammans med Skellefteå Discgolf och företaget Latitude 64 bygger Medlefors en öppen discgolfbana i området intill deras anläggning.

Annons

Idén om att anlägga en discgolfbana i parken vid Medlefors kom i och med att Medlefors ska agera officiellt spelarhotell för Skellefteå Discgolfs stora tävling i sommar.

– Det känns givet att ha några korgar på plats för att spelarna ska kunna kasta när de är hos oss, men jag började även fundera på om det skulle vara möjligt att ha en mer permanent discgolfbana här, berättar Martin Hedqvist, Marknadschef på Medlefors.

Han tog upp idén med Skellefteå Discgolf och den Skellefteåbaserade disctillverkaren Latitude 64 som inte var sena på att haka på.

– I Bergsbyn har vi en bana i världsklass. Alla är välkomna dit, men jag kan förstå om det känns som ett stort steg att åka till världens bästa bana första gången du vill prova kasta. Den här banan kommer att ha kortare hål och vara enormt lättillgänglig, säger Johannes Högberg, Skellefteå Discgolf.

Banan, som kommer att bestå av fem korgar med ordentliga utkast, kommer att vara öppen för alla och gratis att använda.

– Första korgen står på Medlefors mark och sedan går banan ut i parken intill. Skellefteå kommun har varit väldigt tillmötesgående, säger Martin som även ser en stor nytta med discgolfbanan för Medlefors elever och gäster.

Läs hela artikeln i nya numret av Megafonen (sid 9):

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons