Annons
Bild från 2017 då balen arrangerades på Folkparken.

Dags för studentbal i Skellefteå – det här gäller: ”Kul att ha röda mattan i Stadsparken”

NÖJE På fredag den 25 maj arrangeras studentbalen på Verandan i Skellefteå.

Annons

De två senaste åren har studentbalen i Skellefteå arrangerats på Folkparken, men i år flyttas den tillbaka till Stadshotellet och Verandan där den även arrangerades 2015.

– De senaste åren har många lämnat balen tidigt på kvällen för att åka vidare till en nattklubb, så därför har vi istället valt att flytta balen till samma lokal som nattklubben är. Samtidigt känns det även kul att ha röda mattan i Stadsparken dit många kan komma och ta del av denna folkfest, säger Josefine Åström, vice ordförande i Skellefteå Elevkår.

Studentbalen kommer att arrangeras på Verandans nedervåning med middag och liveband. Från 23.00 är nattklubben på övervåningen öppen.

– Till nattklubben är även de som inte varit på balen välkomna, men det är bara de som har en balbiljett som kan röra sig fritt mellan de två våningarna, säger Josefine.

Utomhus är den stora förändringen ett mingelområde innan den röda mattan startar i mitten av Stadsparken.

– Efter att du klivit ut ur bilen finns det tid och möjlighet att mingla med familj och vänner, ta foton och kramas. Vi hoppas även kunna ha barnaktiviteter med ansiktsmålning, fiskdamm och liknande.

Att balen arrangeras redan den 25 maj beror på att det inte ska krocka med populära Brännbollsyran i Umeå.

– Det är annars många som skulle välja det istället. Det är bättre att möjligheten att vara med på båda grejerna finns, säger Jessica.

För nyfikna och anhöriga finns chans att se de cirka 300 personer som ska gå på balen mellan 17.00-19.00 på fredag.

 

 

Studentbalen
i Skellefteå 2018

» Arrangeras på Verandan, Stadshotellet.
» Röda mattan går genom Stadsparken.
» Insläpp sker mellan 17.00-19.00
» Bilarna som ska lämna baldeltagarna kommer att köra längs Strandgatan i västlig riktning och släppa av paren mellan Stadsparken och Bryggarbacken innan de kommer till Stationsgatan.
» Klockan 23.00 öppnar nattklubben Klubb V på Stadshotellets övervåning. Dit är alla välkomna, vare sig du varit på balen eller inte. Åldersgräns 18+.

Se även: Bilder från balen 2017

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons