Annons

Bildspel: Padel – en sport för alla: ”Perfekt aktivitet för ett kompisgäng”

AKTIVITET Sedan i april finns möjligheten att spela padel i Skellefteå. Vi lät fyra personer som aldrig spelat tidigare att prova på den växande sporten.

Annons

Padel, eller padeltennis som det ofta kallas, är en sport som växt sig allt starkare i Sverige. Enkelt förklarat går det att beskriva som en blandning mellan tennis och squash.

– Planen, som är mindre än en vanlig tennisplan, är omgiven av väggar som delvis får vara med i spelet. Dessutom får bollen studsa en gång och istället för en svår överhandsserve börjar spelet alltid med en underhandsserve, berättar Viktor Agnarsson som jobbar åt Skellefteå Tennisklubb.

Det är på just tennisklubben som Skellefteås första bana har byggts.

– Sedan vi öppnade banan har jag sett många nya människor här, och förhoppningsvis kommer några av dem att prova tennis också. Jag tror inte att det här kommer att slå ut tennisen, utan mer vara ett roligt komplement, säger han.

Till skillnad från tennis – som av många upplevs som svårt till en början – är padel lätt att komma igång med.

– I och med att det börjar med en underhandsserve och att bollen får studsa så är det enkelt att få igång spelet, oavsett hur mycket du spelat tidigare. Det är väldigt socialt och det går att spela med människor i alla åldrar, säger Viktor.

När Megafonen var på besök i mitten av juni hade vi bjudit med oss fyra Skelleftebor som fick prova på padel för första gången. Efter en snabb genomgång av regler och några kortare övningar var spelet igång.

– Vid de första slagen kändes det svårt, som att bollen bara stack iväg, men allt som allt var det lite lättare än jag trott. Det var riktigt kul att vi kunde få till så pass bra spel på den här korta tiden, säger Olivia Holm.

Jenny Marklund, Julia Skoglund och Elin Johansson höll med.

– Det här är en perfekt aktivitet för ett kompisgäng som vill hitta på något kul ihop. Alla kan vara med redan från början även om vissa aldrig spelat tidigare, säger Julia.

– Man behöver inte vara proffs för att få till ett relativt bra spel. Sen om man bara vill lattja och ha kul eller köra hårt och bli trött är upp till dig själv, säger Elin.

Läs hela reportaget i senaste
numret av Megafonen:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons