Annons

Här byggs den nya trampolinparken i Skellefteå: “Det här kommer att bli sjukt häftigt”

NÖJE På Solbacken arbetas det för fullt med att färdigställa den 2160 kvadratmeter stora lokalen som under november ska fyllas med studsmattor och andra roliga aktiviteter.

Annons

Studsmattor, skumgummigropar, basketkorgar, monkeybars och en hinderbana inspirerad av Ninja Warrior. Det är bara några av ingredienserna i det som ska bli Skellefteås första trampolinpark.

– Vi har försökt optimera ytan för att rymma så mycket roliga grejer som det bara går, berättar Marcus Marklund när vi träffas utanför lokalen.

Idén om en sådan här verksamhet har han haft sedan han var barn, men det är först de senaste två åren han jobbat aktivt för att förverkliga den.

– Jag hade själv en studsmatta hemma när jag var liten och har alltid drömt om det här, och när liknande verksamheter sedan ploppat upp i andra städer har jag sett att det faktiskt skulle kunna vara möjligt, säger han.

För ungefär ett år sedan fick han klart med den aktuella lokalen som ligger på Solbacken, i samma byggnad som bland annat M&M, Säterhill Data och Budspa Thairestaurang.

– Det är en helt perfekt lokal. Vi behöver stor yta och högt i tak – här är det 10 meter som högst. Dessutom finns det bra med parkeringar och i närheten ligger en busshållplats så att man enkelt kan ta sig hit oavsett om man har bil eller inte.

”VANSINNIGT STORT”
Totalt är lokalen 2160 kvadratmeter, varav cirka 1800 kvadratmeter kommer att bli hoppyta.

– Det är vansinnigt stort. Minst lika stort som flera av de parker som ligger i närliggande städer, säger Marcus.

Förutom hoppytan kommer kontor och café att inrymmas.

– Caféet kommer att placeras på ett loft för att optimera användningsområdet av kvadratmeterna. Att ha caféet på loftet blir också bra då man kommer att kunna se ut över parken därifrån.

Själva trampolinparken har Marcus designat själv med hjälp av ett företag från Holland.

– Jag har hoppat runt en del på olika trampolinparker i Sverige det senaste året för att kolla hur kvalitén ser ut och vad som kan vara roligt att ha. Den här leverantören har bidragit med säkerhetsutrustning till OS, så det ska vara bra grejer, säger han.

Läs hela artikeln i
Megafonentidningen nedan:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons