Annons

Inredningsbutik i centrum fördubblar sin butiksyta: “Vi tror på Skellefteå”

HANDEL I mars nästa år öppnas väggen mellan Ingmar Inredning och Sportcitys lokaler: "Det känns enormt spännande och roligt", säger Marie Andersson.

Annons

Tidigare i år blev det klart att Sportcity ska flytta från sina lokaler på Nygatan till den lokal som Handelsbanken håller till i idag. När Marie Andersson i grannbutiken Ingmar Inredning fick höra om det blev hon genast intresserad.

– Vi kontaktade hyresvärden direkt och kollade om det skulle finnas möjligheter för oss att öppna upp väggen mellan våra lokaler, berättar Marie.

Hyresvärden var positiv till förslaget, och i mars nästa år kommer planerna att bli verklighet.

– Det känns enormt spännande och roligt. Vi har varit i vår befintliga lokal i snart fem år och det känns som att det är dags för nästa steg. När chansen dök upp så kunde vi inte låta bli, säger Marie.

Sarah, Anki, Camilla och Marie jobbar i butiken.

Ingmar Inredning är en lokal inredningsbutik som startade sin verksamhet 2010. De höll då till i en annan lokal i samma kvarter, innan de 2014 flyttade till den nuvarande på Nygatan 55. Namnet Ingmar kommer från grundarna Inger Ögren och Marie Andersson. Sedan två år tillbaka äger dock Marie butiken själv.

– Inger började vara i den åldern att hon ville trappa ner, och då kände vi båda att det här var den bästa lösningen. Nu jobbar hon här ibland vid behov, vilket jag är väldigt glad för säger Marie.

Öppningen mellan lokalerna, som kommer att vara cirka 4,5 meter, gör att butiksytan för Ingmar fördubblas till mer än 400 kvadratmeter.

– Vi har vuxit ur vår befintliga lokal och har helt enkelt för liten yta för att visa alla produkter på ett bra sätt. Med mer yta kommer vi att få en renare och tydligare exponering, säger Marie som även ser fram emot att ge de kläder som säljs mer utrymme.

– Vi började sälja kläder i liten skala, men den avdelningen har växt och idag har vi ett stort utbud av svenska och nordiska märkeskläder.

Att lokalen blir större ska dock inte ändra den personliga stil som byggts upp under åren.

– Vi är måna om att butiken även fortsatt ska kännas mysig, personlig och inspirerande, men det är klart att det inte gör något att vi får mer utrymme så att det blir enklare att ta sig fram med till exempel barnvagn eller en rullator, säger Marie.

Till höger syns SportCitys nuvarande butik som Ingmar Inredning ska ta över i mars.

Att satsa i tider då webbhandel och stora kedjor tar en allt större del av marknaden är inget som avskräckt Marie.

– Det är klart att vi är nervösa över hur det ska gå, men samtidigt känner vi att det är i det personliga bemötandet vi är som bäst – och jag tror att fysiska butiker alltid kommer att fylla en funktion. Det går aldrig att ge service över nätet på samma sätt som i det personliga mötet, säger Marie och fortsätter:

– Samtidigt håller Skellefteå på att växa och vi måste våga tro på en ökad tillväxt och vikten av att handla lokalt. Vi tror på Skellefteå, säger hon.

I mars ges tillträde till den nya lokalen, och efter några veckors renovering hoppas Marie att den nya butiken ska stå helt klar i början av april.

– Fram till dess kommer vi att fortsätta ha öppet som vanligt i den nuvarande delen av butiken, säger hon.

Artikeln är en del av
senaste numret av Megafonen
– läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons