Megafonen.nu / Företag
Alvargalan 2019 på Folkparken. Foto: Patrick Degerman

Här är alla vinnarna från Alvargalan 2019 i Skellefteå

2019-01-18 | Av: Magnus Lindkvist

FÖRETAG Vem som vunnit på årets näringslivsgala är avgjort.

ÅRETS NYKOMLING

Nordisk Sjötaxi

Upplevelser är viktiga för att Skellefteå ska vara en trivsam plats för både invånare och besökare. Och är det några som bidrar till det så är det transport- och upplevelseföretaget Nordisk Sjötaxi. De gör Skellefteå skärgård och Skellefteälven mer levande och tillgänglig för alla och låter både besökare och boende få uppleva Skellefteå från vattnet.

Nominerade var även Sublime Time Tattoo och LINK Arkitektur

 

ÅRETS TJÄNSTEFÖRETAG

Artvise

Artvise flerkanaliga kontaktcenterlösning hjälper tusentals aktörer att leverera optimala kundupplevelser när som helst, var som helst och via valfri kanal och enhet. Artvise har ett flertal av Sveriges kommuner, kommunala bolag och myndigheter som kunder och företaget går spikrakt framåt med en ökad omsättning och växande medarbetartrupp. Ännu en gång visar Skellefteå att man har landets kanske främsta IT-kompetens.

Nominerade var även Guldstadens frakt och Tar Valley

 

ÅRETS HANDELSFÖRETAG

Skråmheden med Handlarn Skråmträsk, Skråmträsk Sko och Skråmträsk kvarn.

Med fokus på ekologiskt och lokalproducerat skapar Asta och Erik attraktiva mötesplatser i takt med tiden. Lanthandel med online-shopping, handgjorda skor av yppersta kvalitet och ett unikt kafé med White guide-status. Med hållbarhet som ledord sätter de Skråmträsk på kartan och visar samtidigt att den levande landsbygden inte alls behöver vara en utopi.

Nominerade var även Slottet/Bergliden Trädgård och Scorett Skellefteå

 

ÅRETS EXPORTFÖRETAG

Fumex

Företaget har genom närhet och samverkan tagit världen med storm. De finns med dotterbolag i Kina, USA och Tyskland och har distributörer över hela världen, något som har lett till en stadig försäljningsökning både i Sverige och utomlands.

Nominerade var även Megadoor/Assa Abloy och North Kingdom

 

ÅRETS INNOVATIONSFÖRETAG

Artvise

I början av 2000-talet var Lars Ögren och Jimmy Öhlin kända i myndighetssverige för dokument- och ärendehanteringssystemet Platina. Nu har de påbörjat en ny resa med Artvise – ett programvarubolag som skapar produkter för kundtjänst, e-tjänst och kontaktcenter. Och jo, det går bra för dem den här gången med. Idag finns deras produkter hos var fjärde kommun i landet.

Nominerade var även AMT Solutions och Once Upon

 

ÅRETS TILLVÄXTRAKET

Data Ductus

Ett lokalt företag som hjälper organisationer att omfamna den digitala framtiden genom systemkonsultation och försäljning av informationssystem. Bolaget har, trots sin stora volym, lyckats dubblera både omsättning och antal anställda under de senaste tre åren. Ett lokalt företag som med sin rakettillväxt satt Skellefteå på kartan i såväl USA som Singapore.

Nominerade var även Lööve Balkong och Norrlands Byggmontage

 

ÅRETS SMÅFÖRETAG

Valters Lås & Nyckelservice

Ett familjeföretag som genom stor skicklighet och hög servicenivå bokstavligen hittat nyckeln till framgång ända sedan 1976. Med nästan ett halvt sekel av erfarenhet har företaget blivit Skellefteås mesta låsexperter – med trygghet och kundnöjdhet som ledord.

Nominerade var även Sportcity och Skellefteåguiden

 

ÅRETS HÅLLBARA FÖRETAG

Bergmark Gård

Bergmark Gård bedriver ett KRAV-godkänt lantbruk med miljötänk och djurens välmående i fokus. Med investeringar i såväl en modern och miljövänlig maskinpark som i egen produktion av foder till djuren minskar Bergmark Gård både utsläpp och miljöpåverkan. Med djur som betar utomhus halva året bidrar företaget dessutom till att hålla landskapen öppna och öka den biologiska mångfalden.

Nominerade var även Bröllopsstudion och Jörnträhus

 

ÅRETS VARUMÄRKE

Nordsken

Gränslöst, kreativt och med rötter i djup och svindlande fantasy skapar Nordsken ytterligare en dimension i Skellefteås förvandling och utveckling till en spännande och dynamisk framtidplats. På tröskeln till Hollywood har de öppnat dörren, inte bara till resten av världen, utan för alla som vill träda in i en gemenskap som inte känner några gränser.

Nominerade var även Norrlands Bil och Svedjan Ost

 

ÅRETS UNGA ENTREPRENÖR

Amanda Klingstedt, Amakli Design

I Amanda bor en kreativ och innovativ designer som på kort tid skapat ett starkt varumärke. Med en tilltalande webbshop och en butik som gynnar handeln i centrum har Amakli Design med sina estetiska, lokalförankrade produkter bidragit till vacker interiör på många platser i Skellefteå.

Nominerade var även Sonny Karlsson, Burträsk Bygg och Trä, samt Victor & Gustav Lundmark, Ankaret Försäkring & Finans

 

ÅRETS PROFIL

Hanna Marklund

Med en lång och framgångsrik karriär i ryggen, ett analytiskt sinnelag och kunskaper som få kan matcha har hon blivit ett självklart inslag under de stora mästerskapen. Med sin förmåga att göra fotboll relevant och intressant för en bredd av människor har hon blivit en av vårt lands främsta och mest uppskattade expertröster.

Nominerade var även Peter Jonsson och Anna Ricknell

 

ÅRETS FÖRETAG

Berco

Anrikt Skellefteåföretag med över 50 års erfarenhet av karosseriarbeten. Med stabil utveckling, god tillväxt och lyckade satsningar på bland annat mångfald har man blivit ett företag som utvecklat långa och trogna samarbeten med storföretag som Volkswagen och Iveco.

Nominerde var även: Amakli Design och Friskvårdskompaniet

 

Se också: Bildextra från Alvargalan 2019

Fler inlägg om:

Magnus Lindkvist |
Chefredaktör och delägare på Megafonen som främst sysslar med text, foto och layout.
Annons


2020-01-27

Hög efterfrågan på vaccinationstjänst: ”Konstigt att ingen öppnat en sådan verksamhet tidigare”

2020-01-25

Lördagsbomben 2020 – här hittar du alla erbjudanden

2020-01-24

Händer i helgen 24-26/1: ”Konserter, Quiz och Tjejkväll”

2020-01-22

Dessa band gör Mustasch sällskap på rockkvällen i Skellefteå

2020-01-22

Öppnar skönhetssalong i Skellefteå: ”Vi samlar allt under ett tak”

Sponsrade inlägg

Sponsrat inlägg

Så väljer du rätt säng: ”En bra säng ska hål...

Sponsrat inlägg

Största privata tandvårdskliniken blir större – ti...

Sponsrat inlägg

Pigg jubilar firar och blickar framåt: ”Det ...

Annonsera på Megafonen
Vi rekommenderar

Brasserikedjan Harrys vill etablera sig i Skelleft...

Ny ägare till restaurang i centrala Skellefteå: &#...

Ny aktör öppnar i Frasses tidigare lokal: ”S...

Senaste vimmelgallerierna

18/1 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

18/1 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

11/1 – Vimmelbilder från Rustique i Skellefteå

4/1 – Vimmelbilder från Club 40 i Skellefteå

4/1 – Vimmelbilder från Rustique i Skellefteå

28/12 – Vimmelbilder från Rustique i Skellefteå

28/12 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

28/12 – Vimmelbilder från Grannen i Skellefteå

Sponsrade inlägg

2020-01-26 | Sponsrat inlägg

Så väljer du rätt säng: ”En bra säng ska hålla komforten i 10 till 15 år”

2020-01-22 | Sponsrat inlägg

Största privata tandvårdskliniken blir större – tider för nya patienter finns nu

Mer från Megafonen

2015-04-22

Förvandlar skrot till inredning

2013-09-26

”Bara ett napp från succé”

2019-01-23

Bildextra: Nya kälksporten – där alla kan delta: ”Är nästan olagligt roligt”

2018-04-25

Bildspel: Kicki och Ian följer inga trender – ”Gillar charmiga och udda grejer”

2015-10-21

Stugmys på kontoret

2016-04-27

Fritidshus med över fem meter i takhöjd – inspirerades av miljön

2014-01-05

På äventyr i härliga Alperna

2016-11-23

Linda tipsar – så gör du ditt eget julpynt: ”Naturmaterial är en stor trend”

Annons

Yamaha

Powered by
Sherpas Skellefteå
Bio i Skellefteå
ANNONSERA I MEGAFONEN

ANNONS


Vill du också annonsera? Läs mer här!