Annons
  • Foto: Arkivbild

Då arrangeras balen 2019: ”Bra datum då det inte krockar med några andra evenemang”

NÖJE I år arrangeras studentbalen på Verandan i Skellefteå.

Annons

Studentbalen är en mångårig tradition i Skellefteå och även 2019 får gymnasiets avgångselever chansen att klä upp sig och vandra på den röda mattan.

I år arrangeras balen fredag den 24 maj på Verandan.

– Vi har balen på en fredag just på grund av att man ska kunna vara ledig dagen efter, samt att man inte ska behöva skippa så mycket av skolan. Varför vi valde datumet var för att vi tyckte det var ett bra datum då det inte krockar med några andra evenemang som till exempel Brännbollsyran, och för att slippa ha det efter man har tagit studenten, säger Josefine Åström, ordförande i Skellefteå Elevkår.

Annons

Att det skulle vara just på Verandan balen arrangeras var självklart utifrån den enkät som elevkåren gjorde i höstas.

– Verandan var ett solklart val enligt de som svarade på enkäten och vi var nöjd med förra årets samarbete, då de bemöter oss och hjälper oss ända in i kaklet, både med planering och själva balkvällen.

ÖVERRASKNING
Den röda mattan kommer att rullas ut genom Stadsparken.

– Det gör att fler personer kan komma och se på personerna som går på balen och det blir även bättre framkomlighet för alla. Vi vill att vem som helst ska få kolla på vilka som går på röda mattan, säger Josefine och fortsätter:

– När man är i centrum blir det inte heller att man lämnar balen efter middagen, utan vi ser att många väljer att stanna längre, vilket är vårt mål med kvällen.

Bilder från förra året. Se fler bilder genom att klicka på bilden.

På själva balfesten ska partybandet TjockSmock underhålla – och det kan tillkomma någon överraskning.

– Vi har en liten hemlighet som förhoppningsvis tar sig hela vägen till balkvällen, det är vad vi hoppas på, säger Josefine.

Insläpp på röda mattan sker från 17.00

Se även: Bildspel från balen 2018 »

 

Artikeln är en del av nya Megafonentidningen – läs
hela numret här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons