Annons

Ny världsutställning till Skellefteå i sommar – totalt ett 30-tal djur i naturlig storlek

NÖJE Skellefteå gästas till sommaren av världsutställningen Dinosaurs The Exhibition.

Annons

Förra året blev utställningen Titanic The Exhibition en succé i Skellefteå. Över 50 000 besökare kom till Eddahallen för att se och lära sig mer om det mytomspunna fartyget Titanic som förliste 1912.

I sommar kommer en ny utställning: Dinosaurs The Exhibition.

– Vi är glada att få presentera ännu en världsutställning till Skellefteå. Fjolårets Titanic-evenemang blev en succé med över 50 000 besökare. Med det utfallet har vi under året arbetat aktivt med att stå som värd för en ny utställning. Därför är det kul att nu, äntligen få, berätta att Dinosaurs The Exhibition från USA etablerar sig i Skellefteå till sommaren, säger Maria Broman, VD Visit Skellefteå, i ett pressmeddelande.

Annons

I utställningen får besökarna följa med tillbaka i tiden till en jord som skiljer sig mycket från idag.

– Dinosaurs The Exhibition erbjuder en enorm tidsresa genom perioderna Trias, Jura och Krita där gästerna får uppleva en förtrollad värld tillsammans med dom otroliga varelserna som styrde planeten jorden. Genom berättelser baserad på forskning, avancerad teknik, interaktiva miljöer presenteras utställningen på ett såväl pedagogiskt som lekfullt sätt vad gäller tidsperioder, geologi, geografi och klimat.

Foto: Illustration från arrangören.

Totalt exponeras ett 30-tal djur i naturlig storlek. Utställningen innehåller bland annat den mäktiga T-Rex från Nordamerika, snabba Velociraptor från Gobiöknen och den stora växtätaren Amargasaurus från den tropiska djungeln i Sydamerika.

– Äventyrsutställningen, som har specialdesignats för barn och familjer, bjuder på en härlig mix mellan pedagogik och upplevelser. Den har årligen lockat tusentals gäster världen över. Vi ser fram emot att arrangera utställningen i Skellefteå, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events AB.

Utställningen, som sätts upp i Bollhallen på Norrvalla, har Nordenpremiär i Skellefteå den 30 maj och pågår fram till den 25 augusti 2019.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons