Megafonen.nu / Krönikor

Lars Lindberg: ”Padelfeber har smittat Skellefteå”

2019-05-22 | Av: Megafonen.nu

SPORT Du kanske har kört förbi och sett medelålders män och kvinnor gå in med knäskydd, tejpade fotleder och snabba märkesväskor. Kanske har du funderat på att själv prova den nya aktiviteten nästan alla verkar syssla med. Kanske är det dags att prova padel.

***

Inte sedan internets ankomst har det funnits något som på så kort tid gjort entré likt ett extra barn att hålla kärt som när padeltennisen kom till Skellefteå. Men vi behöver faktiskt inte skämmas. Hela Sverige och i princip hela Europa har också drabbats av padelfeber.

För dig som aldrig har spelat padel så är det som en blandning av squash och tennis. Man spelar med mindre racket, men med en tennisliknande boll och det finurliga med padel är att i princip alla lär sig att få ett bra spel redan efter en halvtimme. Det är väldigt enkelt att lära sig och alla kan spela med alla. Det är en låg tröskel och det blir enkelt spel vilket gör att det är så pass beroendeframkallande som det är.

Padel är också en sport där man kan rita in en målgrupp extremt enkelt. Jag vill vara tydlig med att alla kan spela padel, men går du in och tittar i padelhallen en tisdagskväll kommer en röd tråd att snabbt utkristalliseras.

För det är där de finns, de talangfulla idrottsutövarna som var en skada bort från att faktiskt kunna spela i en lite högre serie i fotboll, ishockey, innebandy eller dart. De som har, eller är på god väg, att passera 30-årsstrecket, ibland med god marginal. De som har blivit smittade av Sveriges just nu största epidemi, padelfebern.

De är enkla att känna igen. Som oftast är de iklädda en relativt nyinköpt specialsko för padel (som man trots en rejält nedsatt synförmåga kan se är en helt vanlig tennissko). Shortsen är såklart märkesshorts trots att klientelet som bokat upp de flesta av tiderna i hallen lika väl skulle kunna klara sig med lagshortsen hen fick av fotbollslaget 2007. Runt majoriteten av knäna i hallen finns en tejpning, ett skydd eller en historia.

Padelspelarnas knän har sett en del saker genom åren, de har saker att berätta. Runt midjan trycker en snabb och märkesadekvat tröja lite extra om buken. Det var länge sedan fotbollskarriärerna avslutades och det har hunnit ner några fredagsfikasbullar sedan dess. Racket bär padelspelarna såklart i en ståtlig och fin väska. Gärna tillsammamans med ytterligare 1-2 racket – för man vill ju inte att racket ska ligga där nere och känna sig ensamt. Allt i utrustningen kommer säkerligen att vara utbytt till nästa gång du ser just den här padelspelaren.

Faktum är att padel är världens snabbast växande idrott. Det finns snart inte en stad som inte har ett eget padelcenter och färre lär det knappast bli. Har du inte prövat så rekommenderar jag dig att testa.

Och trots att padelhallen till stor del är en samlingslokal av före detta idrottare är den öppen för alla, och alla är välkomna. Det är en väldigt enkel sport att utöva och fantastiskt rolig att spela. Jag rekommenderar er att pröva på det, då kanske ni också får syn på en av de smittade. Nu vet ni hur ni ska känna igen dem, de som drabbats av padelfeber.

Lars Lindberg
Idrottstokig sportkommentator med rötterna i Myckle.

Krönikan publicerades ursprungligen i senaste numret av Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Fler inlägg om: ,

Megafonen.nu |
Megafonen.nu har sedan 2010 levererat trevliga nyheter och vimmelbilder på nätet och sedan mars 2012 producerar företaget även en tidning som kommer ut månadsvis.
Annons

2019-09-15

Läckage – ett vanligt problem: ”Både män & kvinnor bör knipträna även om de är problemfria idag”

2019-09-13

Händer i helgen 13-15/9: ”SHL-premiär, nattklubbar och marknader”

2019-09-13

David och Kristina Lindgren gör två julkonserter i Landskyrkan

2019-09-12

Northvolt-personal cyklar till Skellefteå – vill träffa allmänheten på lördag: ”Nästan alla våra anställda på plats”

2019-09-11

Nu är det klart – här är alla som nominerats till Skellefteå Idrottsgala 2019

2019-09-09

Samuel ska cykla – till Leksand: ”Det längsta jag cyklat tidigare var till Bergsbyn”

Sponsrade inlägg

Sponsrat inlägg

Ny sängbutik i Skellefteå – med 45 dubbelsängar i ...

Sponsrat inlägg

Skellefteå ur ett nytt perspektiv i Åkes nya utstä...

Sponsrat inlägg

Nu har de första familjerna flyttat in på Södra Ka...

Annonsera på Megafonen
Mer från Megafonen

Här byggs den nya trampolinparken i Skellefteå: “D...

Bildextra: Följ med hem till Carolina Wahlberg: &#...

Baka ditt eget surdegsbröd

Senaste vimmelgallerierna

7/9 – Vimmelbilder från O’Learys i Skellefteå

7/9 – Vimmelbilder från Grannen i Skellefteå

31/8 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

31/8 – Vimmelbilder från Bishops Arms i Skellefteå

24/8 – Vimmelbilder från Carl-Viktor i Skellefteå

24/8 – Vimmelbilder från Klubb V i Skellefteå

17/8 – Vimmelbilder från en konsert med Laleh i Skellefteå

4/8 – Vimmelbilder från O’Learys i Skellefteå

Sponsrade inlägg

2019-08-29 | Sponsrat inlägg

Ny sängbutik i Skellefteå – med 45 dubbelsängar i lokalen: ”Allt under ett tak”

2019-08-28 | Sponsrat inlägg

Skellefteå ur ett nytt perspektiv i Åkes nya utställning: ”Spännande”

Mer från Megafonen

2019-01-23

Bildextra: Nya kälksporten – där alla kan delta: ”Är nästan olagligt roligt”

2017-12-13

Ny byggnad uppförs för padelcenter: ”Kommer att synas från E4:an, ligga nära stan och vara lätt att ta sig till”

2018-10-31

Deras hus brann ner till grunden: ”Går inte att föreställa sig hur jobbigt det är”

2016-07-03

Så kom idén om ”En flotte” till: ”Det fanns så många frågetecken kring hur allt skulle lösas”

2015-04-22

Förvandlar skrot till inredning

2016-01-27

Följ med in i Balderhallen

2013-11-27

Här når de nya höjder

2016-01-27

Med naturen som granne

Annons

Yamaha

Powered by
Sherpas Skellefteå
Bio i Skellefteå
ANNONSERA I MEGAFONEN
ANNONS
Vill du också annonsera? Läs mer här!